Øreakupunktur (Auriculoterapi)

Auriculoterapi – også kaldet øreakupunktur – er en vestlig teknik som er udviklet og finpudset af Paul Nogier og hans lægehold fra 1951. WHOs generaldirektør talte rosende om Paul Nogiers arbejde i Lyon 1990. Teknikken består af at benytte øret som reflekszone, for at behandle smerter og funktionelle forstyrrelser.
Disse principper hviler på videnskabelige og godkendte argumenter og en forståelse af centralnervesystemet. Der er en forbindelse mellem smertebanerne (spino thalamiske baner) og ørets nerveforsyning via substantia reticularis. Når der opstår smerter i kroppen, vil disse afbilde sig som smerter på et område på øret. En organiseret mekanisme der kortlægges under betegnelsen øresomatotropi.
Undervisningen afholdes af en af de absolut førende og mest erfarne øreakupunktører i Danmark, som er uddannet akupunktør, øreakupunktør og posturolog ved bla. ChangChun Universitet i Kina, samt ved læge og auriculoterapeut Raphael Nogier. Sønnen som i dag fortsætter sin far, Paul Nogiers arbejde.
På kurset gennemgås der ørets somatroropi (kortlægning), ørepunkternes 3 grundlæggende faser, grundlæggende posturologisk smertebehandling, øjnenes, kæbens og fodens indflydelse, behandlingsregimer for en lang række lidelser, nåleteknik, præsentation af auriculoterapiens grundlæggende instrumenter: Agiscop DT og GIR 30.
Under hele kurset lægges vægt på case-orienteret undervisning, hvor kursister
har mulighed for at komme på briksen. Kurset omfatter en del praktisk træning med både trykpen og nåle. Du lærer bl.a. at skelne mellem de lidelser, hvor øreakupunkturen har sin
berettigelse, og hvornår du med fordel kan inddrage andre terapier.
Efter dette kursus bliver du klædt godt på til at behandle bl.a. en lang række smertetilstande
med et positivt resultat. På kurset afholdes der ikke eksamen, men der udleveres naturligvis et diplom, hvori kursets indhold fremgår. Tag kurset hos LTA i Fredericia og udbyg din viden om øreakupunktur.

Pris og info om Øreakupunktur kursus
2250,- kr.
Underviser Anne Marie Vester
Adgangskrav: uddannet behandler
RAB point 15

Dato og tilmelding

Vi afventer dato og byer for kurset.

Følg LTAs Facebook side og like den her