Træningsterapeut

Idrætsskadeterapeut uddannelsen

Eksamineret Træningsterapeut

Uddannelsen som Eksamineret Træningsterapeut er en speciel uddannelse til allerede uddannede trænere på middel til højt niveau, som diplomtrænere, militære fysiske trænere niveau 2, bachelors. Samt behandlere, som massører, idrætsskadeterapeuter, fysioterapeuter, og andre behandlere som ønsker mere specifikke færdigheder indenfor skadesforebyggende træning og genoptræning.

Træningsterapeut uddannelsen går detaljeret ned i den neurologiske motor kontrol træning, vejrtrækning, mobilitetstræning og styrketræning. Derfor skal man på forhånd have et godt kendskab til kroppens anatomi og fysiologi.

I undervisningen opnår du færdigheder i at teste for skades årsager og indskrænkninger i bevægelsen, samt færdigheder i at lægge programmer på klienten/atletens niveau uanset skade eller træningsmål, ligesom du bliver ekspert i at rette og optimere enkelte øvelser.

Uddannelsen lægger stor vægt på at opnå en viden om krop og præstation, herunder kroppens mulige evne til at bevæge sig uden at kompensere. Vil du være fri af skader, handler træning ikke om hvad du kan – men om, hvordan du gør det.

I undervisningen opnår du færdigheder i at teste for skades årsager, og indskrænkninger i bevægelsen forårsaget af vejrtrækning, mobilitet eller stabilitets problemer. Du får færdigheder i at lægge programmer på klienten/atletens niveau uanset skade eller træningsmål. Ligesom du opnår evnen til at genoptræne alle skader herunder diskusprolapser. Du bliver ligeledes ekspert i at rette og optimere enkelte øvelser. Uddannelsen lægger stor vægt på at opnå en viden om krop og præstation, herunder kroppens mulige evne til at bevæge sig uden at kompensere. Vil du være fri af skader, handler træning ikke om hvad du kan – men om, hvordan du gør det.

Eksamineret træningsterapeut uddannelsen varer cirka tre måneder. Uddannelsen foregår én gang i ugen, af seks undervisningstimer ad gangen. Til slut får du mulighed for at gå op til en eksamen, således du får den eksamineret del med, og bliver uddannet som eksamineret træningsterapeut. 

Alt efter hvordan dine arbejdstimer forløber sig, vil det være muligt at tage uddannelsen ved siden af dit nuværende arbejde, da der kun er undervisning én gang i ugen. Du kan dog være opmærksom på, at undervisningstimerne kan ligge i dagtimerne, på den pågældende dag. 

Hos Lasota Terapi Akademi har vi valgt at sprede den geografiske afstand for uddannelsen over forskellige steder i landet, således undervisningen vil ligge i en overkommelig transportafstand, uanset hvor i landet du kommer fra. Uddannelsen tilbydes i både Hvidovre og Fredericia. Alle skolerne ligger godt placeret i forhold til offentlig transport, således det ikke er en hindring at komme til undervisningen, hvis du rejser med tog eller bus. 

Forberedelsestiden er varierende alt efter dine læringsevner. Der vil derfor være mere forberedelsestid for nogle, end for andre. Derudover spiller dit nuværende kendskab til kroppens anatomi og fysiologi også en stor rolle. Er du godt inde i dette stof, vil du have en bedre og hurtigere forståelse i undervisningen. Som grundregel, kan du dog regne med en time til halvanden times forberedelsestid pr. undervisningstime. Derudover kan der til den endelige eksamen, forekomme ekstra forberedelsestid. 

Træning og motion er en stigende trend i Danmark, og der ses derfor også flere og flere eksempler på skader. Eksamineret træningsterapeut uddannelsen er en bred uddannelse indenfor træningsterapi, og det er derfor muligt at hjælpe og behandle både de, som endnu ikke ved hvorfor smerterne er opstået, samt de, som har brug for en hjælpende hånd, til at overkomme de skader, de har pålagt sig gennem tiden. Der er altså gode fremtidsmuligheder i, at blive uddannet som eksamineret træningsterapeut. 

Nyhedsbrev

I mere end 20 år har Lasota® Terapi Akademi  – tidligere “Skolerne for Idrætsmassage” – tilbudt professionelle og fremtidsorienterede uddannelser og kurser for eksisterende og nye terapeuter indenfor de fleste anerkendte behandlingsformer.  Hvis du er lige så interesseret som vi er, så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende e-mails med ny inspiration, nye behandlinsmetoder samt information om aktuelle kurser og uddannelser. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsservice.

Dato og tilmelding

Fredericia

Fredage
kl. 9.00 – 15.00

19.01.24 – 03.05.24

København

Onsdage
kl. 9.00 – 15.00

Ny dato kommer

Når du tilmelder dig vores uddannelse, kan du vælge at betale på 2 måder; det fulde beløb eller med et tilmeldingsgebyr og betale resten i rater.

Når din betaling er registreret hos os, får du tilsendt en uddannelseskontrakt med en betalingsaftale eller en kvittering. Her ved er din plads på uddannelsen sikret.

Priser:

11.500 DKK

eller

Tilmeldingsgebyr: 4.400 DKK
Betales af 2 rater á 3.850 DKK

samlet pris: 12.100 DKK
Betales inden 1. og 7. undervisningsdag

Eksamineret træningsterapeut uddannelsen

Har du lysten til at udvikle dine evner som behandler? Er du interesseret i at kunne hjælpe dine klienter, med at skadesforebygge deres træning, samt at kunne tilbyde dem den genoptræning, der er behov for? Så er eksamineret træningsterapeut uddannelsen det rette valg for dig. Med uddannelsen får du de færdigheder, der skal til, for at kunne teste dine klienter for skadesårsager, og hjælpe dem med at programlægge en specificeret træning. Derudover får du teori omkring kroppens funktioner, indenfor forskellige former for træning, og hvordan kroppen bedst muligt kan optimeres med disse træningsformer.

Eksamineret træningsterapeut uddannelsen er en unik mulighed, for at optimere dine behandlingsevner indenfor træningsterapi. Det er en mulighed for at tage steppet videre indenfor træningsverdenen. Med uddannelsen får du en chance for, at kunne give dine klienter noget ekstra i dine behandlingsformer. Hvad end du i forvejen arbejder indenfor træningsverdenen, eller du arbejder som behandler, vil uddannelsen være ideel, til at skabe værdi og kvalitet hos dine klienter. 

Bliv godkendt træningsterapeut

Eksamineret træningsterapeut uddannelsen, er for alle som i forvejen har en uddannelse indenfor træning, samt for alle med en baggrund som behandler. Det kan for eksempel være fysioterapeuter, massører, skadesterapeuter og lignenende. Ved at tage uddannelsen, samt at blive eksamineret, opnår du færdigheder, som kan udvikle på de evner, du i forvejen allerede har erhvervet dig. 

Uddannelsen tager i alt omkring tre måneder. I løbet af disse måneder får du læring omkring hvordan du bedst muligt hjælper dine klienter, på vejen mod et mindre skadesfuldt liv. Ved at være godkendt træningsterapeut, får du unikke færdigheder indenfor træningsterapi, men dit arbejde bliver også kvalitetssikret, hvilket er til stor gavn for både nuværende og fremtidige klienter. 

Uddannelsens indhold 

Det ses ofte at diverse skader, afholder folk fra at kunne motionere optimalt. Det er et problem, som for mange, bliver ved med at komme tilbage. På træningsterapet uddannelsen lærer du, hvordan man bedst muligt håndterer og hjælper klienterne af med disse problemer. 

Der vil være læring i hvordan du tester klienterne for skadesårsager, således den optimale træningsform, til at afhjælpe på skaderne, kan findes. Det er vigtigt at være præcis når årsagen til en skade skal findes, da dette vil ligge til grund for den forudgående træning. Hvis ikke skadesårsagen kan findes, er det umuligt at tilrettelægge et præcist forløb, som skal hjælpe klienten. 

Derudover vil uddannelsen fokusere på læring indenfor skadesopbyggende træning og genoptræning. Når skadesårsagen er fundet, er det vigtigt at tilrettelægge et forløb, som vil hjælpe klienten fremadrettet. Træningsforløbet skal passe præcist til den enkeltes skade, for at opbygge musklerne, så klienten efterfølgende vil være så tæt på smertefri som muligt. Genoptræning kan være en lang og hård process for klienten, og det er derfor også vigtigt, at lærer at tage hensyn til klienten niveau og personlige tilstand. 

Genoptræning og skadesforebyggende træning vil ofte ændre sig, i takt med skadens udvikling samt klientens niveau, og du vil på uddannelsen derfor blive specialist i, hvordan du retter og optimere forskellige øvelser, for hele tiden at præcisere træningsforløbet. 

Uddannelsen går også i dybden, med læring omkring hvordan vejrtrækning påvirker træningen, samt omkring hvordan kroppens anatomi og fysiologi påvirker skader og træning. Der vil både blive lagt fokus på mobilitetstræning og styrketræning, da de forskellige træningsformer påvirker kroppen forskelligt. 

Med træningsterapeut uddannelsen får du altså en bred, men præcis, viden omkring skader, træning samt kroppen og dens funktioner. 

Træningsterapeut uddannelsen pris 

Ved at betale uddannelsen med et engangsbeløb, ligger prisen for at blive eksamineret træningsterapeut på 11.500 kroner. Dette beløb skal betales ved tilmeldingen. 

Det er også muligt at betale uddannelsen i rater. Det fungere således, at der skal betales et tilmeldingsgebyr på 4.400 kroner ved tilmeldingen. Herefter betales der 3.850 kr. i to rater. Første rate skal betales inden første undervisningsgang, og anden rate skal betales inden syvende undervisningsgang. Den samlede pris ved denne betalingsmetode ender i 12.100 kroner. 

Prisen er inklusiv alt undervisningsrelateret materiale, og der vil derfor ikke komme nogle pludselige eller uforudsete omkostninger, i løbet af uddannelsens forløb.