Hvad er en akupunktur uddannelse?

En akupunkturuddannelse er en uddannelse, der giver dig de nødvendige færdigheder og viden til at praktisere akupunktur som en form for alternativ behandling. Der findes mange forskellige former for akupunkturuddannelser i Danmark. Vores akupunkturuddannelse er bygget op på det man kalder klassisk kinesisk medicin, også kaldet TCM. TCM akupunktur er som ordet siger en medicinsk behandlingsmetode, der stammer fra Kina og involverer indsættelse af tynde nåle på bestemte punkter på kroppen for at lindre smerte eller behandle visse sygdomme. De fleste vil sige at TCM akupunktur er den rigtige akupunktur uddannelse, som går flere tusinde år tilbage.

 

RAB registrering i Akupunktur

I Danmark er det vigtigt at du har en såkaldt RAB registrering i Akupunktur. Det betyder at uddannelsen både skal have en vis længde og kvalitet samt indeholde en masse relevante fag.

 

RAB betyder Registreret Alternativ Behandler, og er en sundhedsprofessionel uddannelse, der er registreret i styrelsen for patientsikkerhed igennem en brancheforening. Som studerende kan du blive optaget i brancheforeningen ”Danske Terapeuter”, som er en af Danmarks største og ældste foreninger.

 

Når man er RAB registreret akupunktør har det en række fordele for dig, og dine patienter. For det første kan du opnå momsfrihed på alle dine behandlinger hvilket selvfølgelig er vigtigt for dit indtægtsgrundlag. Dine patienter kan få tilskud fra sygeforsikring ”danmark” eller igennem private sundhedsforsikringer. Det betyder selvfølgelig, at du er attraktiv for de patienter der gerne vil have hjælp, for deres egen betaling er dermed meget lav eller måske er de fuld dækket. Det betyder også at patienterne er sikker på at du både har en dækkende behandlerforsikring og er opdateret på dine efteruddannelser.

 

Hvis du ikke bliver RAB registreret som akupunktør, bevæger du dig på en hårfin linje imellem behandler og kvaksalver, uden dine patienter har mulighed for at gennemskue dit uddannelsesniveau.

Som RAB akupunktør viser det også, at du tager din akupunktur uddannelse seriøs ved at vælge en professionel uddannelse. Omvendt kan man sige at hvis du ikke selv tager dig seriøs, hvorfor skulle din patienter så?

 

En alsidig akupunkutuddannelse

På Lasota Terapi Akademi får du en god akupunkturuddannelse, som giver dig en solid forståelse af den traditionelle kinesiske medicin og dens principper, herunder Qi og meridianer, og TCM teorierne. Derudover omfatter uddannelsen også hvordan man grundigt undersøger kroppens anatomi og fysiologi, så du kan forstå, hvordan akupunktur kan påvirke kroppens systemer og organer.

 

Akupunkturuddannelsen ved Lasota Terapi Akademi omfatter også praktisk træning i akupunktur, nåle teknikker og en del klinisk praksis, hvor du får mulighed for at behandle patienter under vejledning af vores erfarne faglærer. Dette kan hjælpe dig med at udvikle de færdigheder og kompetencer, der er nødvendige for at blive succesfuld og professionel akupunktør.

 

Når du er færdig uddannet akupunktør ved Lasota har du mange muligheder:

 

  • Egen klinik praksis: Mange akupunktører vælger at starte deres egen praksis og arbejde som selvstændige akupunktør. Dette giver en mulighed for at have fuld kontrol over sin dagligdag og man har ofte et meget direkte forhold til sine patienter. Lønnen er også bedre her, da indtægten ikke skal deles med nogen.

 

  • Ansættelse i en klinik: Som akupunktør kan du også vælge at arbejde som ansat i en eksisterende klinik. Dette kan give dig en fast dagligdag, uden nogen risiko. Du har ofte adgang til en større patientbase og der er også flere ressourcer. Men her deles ind indtægt med klinikken, i en eller anden aftalt procentfordeling.

 

Du kan også vælge at indgå et samarbejde med andre sundhedsprofessionelle såsom læger, fysioterapeuter, kiropraktorer eller psykologer, for at tilbyde en helhedsorienteret tilgang til patientpleje. Her vil man typisk være indlejrer, hvilket betyder man er selvstændig men varetager klinikkens patienter i et større samarbejde.

 

En uddannelse med specialisering

Som akupunktør ved Lasota Terapi Akademi får du også en specialisering i nogle bestemte behandlingsformer. Det kræver ofte yderligere efteruddannelse, for du kan specialisere dig fuld ud inden for specifikke behandlingsområder, f.eks. fertilitet, smertehåndtering eller stress- og angstbehandling. Du kan også vælge at specialisere dig i behandling af bestemte patientgrupper, såsom ældre, børn eller atleter.

 

Sidst kan du som akupunktør kan også finde alternative karrieremuligheder, såsom at arbejde som konsulent inden for sundhedssektoren, rådgive om alternative behandlingsmetoder eller udvikle og sælge produkter der vedrører Traditionel Kinesisk Medicin.

 

Så hvis du vil have en professionel akupunktur uddannelse som målretter sig efter at du bagefter skal arbejde fuldtid som professionel behandler bør du også vælge en skole som både tager dig som elev og deres uddannelse seriøs. Læs mere om vores akupunktur uddannelse her.

 

Lasota Terapi Akademi, det professionelle valg.