Idrætsskadeterapeut

Bliv idrætsterapeut hos Lasota Terapi Akademi. Lær at behandle sportskader.

IDRÆTSSKADETERAPEUT

En overbygning på lægeeksaminerede massøruddannelse

DATO OG TILMELDING

Hvidovre

24.10.23 – 18.06.24

tirsdage

kl. 9:00 – 15:35

Fredericia

Hver anden weekend

06.04.24 – 26.01.25

kl. 9:00 – 15:35

Torsdage

12.10.23 – 20.06.24

kl. 9.00 – 15.35

Når du tilmelder dig vores uddannelse, kan du vælge at betale på 2 måder; det fulde beløb eller med et tilmeldingsgebyr og betale resten i rater.

Når din betaling er registreret hos os, får du tilsendt en uddannelseskontrakt med en betalingsaftale eller en kvittering. Her ved er din plads på uddannelsen sikret.

Priser:

24.700 DKK

eller

Tilmeldingsgebyr: 5.560 DKK

Restbeløbet i 7 rater af 3.120 DKK

Samlet pris: 27.400 DKK

Lægeeksamineret idrætsskadeterapeut

Ja den er god nok, som Idrætsskadeterapeut vil du samtidig med også have praktiske timer nok i det primære fag for at blive RAB registreret massør, hvis du i forvejen har en massøruddannelse på min. 64 praktiske timer. Du får derfor strengt taget 2 uddannelser i én.

Vores Idrætssskadeterapeut-uddannelse er en af vores ældste uddannelser som startede i 1998.

Nu her i 2022, er hele uddannelsen blevet fornyet, og undervisningen er gjort langt mere tidssvarende, fleksibel og ikke mindst meget billigere.

Du kan kun studere til Idrætsskadeterapeut på Lasota Terapi Akademi, da det er en uddannelse vi skabte ud fra den amerikanske sports therapist uddannelse.

DAKOBE Idrætsskadeterapeut certificering

Uddannelsen består af i alt 32 gange ren praktisk undervisning, hvor man gennemgår de forskellige skader i bevægeapparatet, hvordan de undersøges og ikke mindst hvordan de behandles.
Der er selvfølgelig også noget teori forbundet med uddannelsen, men dette skal du tage sideløbende på vores onlinemodul, som dog er rigtig video optaget undervisning og ikke blot en Powerpoint der bliver præsenteret. Her vil du også kunne komme direkte i kontakt med de lærere som underviser, hvis og når du har spørgsmål. De teoretiske lektioner er lavet meget mere fleksible, fordi du skal godt nok følge dem sideløbende med den praktiske del, men der er ingen faste dage hvornår du skal tage disse. Du kan altså tage dem en aften eller to om ugen, eller en dag i weekenden eller hvornår det i øvrigt passer ind i din hverdag.

Job som idrætsskadeterapeut

Jobmulighederne er selvfølgelig alle steder, hvor massørerne også får job, dog kan en udlært terapeut forvente en noget bedre løn. Samtidig gør den bredere faglige uddannelse dig i stand til at kunne behandle i større omfang. Uddannelsen anbefales til alle, der er praktiserende terapeuter, uanset om man er Lægeeksamineret Massør eller har anden behandleruddannelse.
Idrætsskadeterapeutuddannelsen er blevet forlænget i forhold til tidligere. Dette er gjort fordi at hvis man har massøruddannelsen opfylder du både krav fra RAB og momsfritagelse på anatomi/fysiologi og den primære behandlingsform. Du skal med andre ord derved kun have patologi, psykologi, førstehjælp, anden alternativ behandling og klinikdrift.

Idrætsskadesterapeut uddannelsen varer 8 mdr., og forløbet vil foregå således, at undervisningen for hverdagshold vil finde sted én gang i ugen fra 9.00-15.35, og for weekendhold vil undervisningen være hver anden weekend. Ved uddannelsens ende, vil du få tildelt et eksamensbevis samt et diplom, på at du har gennemført og bestået uddannelsen. 

Lasota Terapi Akademi tilbyder dig at tage uddannelsen i både København, Fredericia og Hobro. Da skolerne er placeret i forskellige dele af landet, betyder det derfor at uanset hvor du bor, vil den geografiske afstand være overkommelig. Alle skolerne er derudover placeret godt, set i forhold til offentlig transport. Så hvis du benytter dig af tog eller bus, vil det ikke være et problem at komme frem til skolerne. 

Idrætsskadeterapeut uddannelsen tilbyder undervisning én gang i ugen, i tidsrummet 9.00-15.35. Der kan ved nogle af skolerne være mulighed, for at tage uddannelsen i weekendtimerne. Det vil derfor være muligt at tage uddannelsen, ved siden af dit nuværende arbejde. 

Fremtiden for idrætsterapeuter ser lys ud. Der er nok arbejde for de, som har erhvervet sig en idrætsuddannelse. Som idrætsskadeterapeut får du, en så bred og grundig viden omkring idrætsskader, at du vil kunne hjælpe dine klienter, uanset hvad problemet er. Derudover vil du med en overbygning som idrætsskadeterapeut, kunne kræve en højere løn, da du får udviklet og optimeret dine nuværende behandlingsevner. 

Idrætsskadeterapi uddannelsen er delt op i den teoretiske del og i den praktiske del. Det er vigtigt at have en grundig viden indenfor både den teoretiske del og den praktiske del, for at blive en så god idrætsterapeut som muligt. Du vil lære lige meget indenfor de to dele, hvilket er vigtigt for at kunne give dine klienter den bedste behandling, uanset årsagen hertil.

Vores uddannelse er delt op således:

  • 196 timer anatomi/fysiologi
  • 186 timer praktisk massage
  • 118 timer manuel terapi
  • I alt 500 timer til RAB

Du kan bruge disse timer til enten RAB massør eller RAB columnaterapeut. Disse uddannelser kan du læse om her: Lasota Terapi Akademi

Mangler du timer i anatomi/fysiologi, patologi, psykologi samt klinikvejledning, kan du tage dem her: Lasota online akademi

Mangler du timer i anden alternativ behandling, samt de sidste timer i enten massage eller manuel terapi, kan du tage dem her: Lasota Terapi Akademi

Nyhedsbrev

I mere end 20 år har Lasota® Terapi Akademi  – tidligere “Skolerne for Idrætsmassage” – tilbudt professionelle og fremtidsorienterede uddannelser og kurser for eksisterende og nye terapeuter indenfor de fleste anerkendte behandlingsformer.  Hvis du er lige så interesseret som vi er, så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende e-mails med ny inspiration, nye behandlinsmetoder samt information om aktuelle kurser og uddannelser. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsservice.

Idrætsskadeterapeut uddannelsen

Er dit arbejdsmæssige mål at kunne give dine klienter den maksimale behandlingsoplevelse? Ved at tage overbygningen som eksamineret idrætsskadeterapeut, får du muligheden for, at kunne tilbyde dine klienter noget ekstra. Med uddannelsen bliver du ekspert indenfor mange forskellige former for skader. Du lærer at behandle skader efter skadesårsager, og du lærer hvornår det er vigtigt at du ikke behandler. Det er nemlig ikke alle skader som skal behandles hos en sportsterapeut, og det er derfor vigtigt at lære, hvornår du kan være til hjælp, og hvornår det er vigtigt at sende dine klienter videre. Målet med uddannelsen er at kunne give den optimale behandling, uanset hvilken skade der skal tages hånd om. 

Lasota Terapi Akademi tilbyder uddannelsen som eksamineret idrætsskadeterapeut, som de eneste i hele Danmark. Det er derfor en helt unik mulighed, for at specialisere sig indenfor idrætsskadeterapi. Uddannelsen er nøje sat sammen med grundig læring, både indenfor den teoretiske del og den praktiske del. Med undervisning i omkring 100 forskellige skader, samt undervisning, som ikke findes noget andet sted i Danmark, giver uddannelsen dig altså potentialet, til at blive top specialist indenfor idrætsskader. 

Bliv idrætsskadeterapeut 

For at uddanne dig som idrætsskadesterapeut, er det et krav, at du som minimum har en massør uddannelse, eller en tilsvarende uddannelse indenfor behandling. Uddannelsen er en overbygning, hvilket gør det muligt, at gøre behandling indenfor skader til et speciale. Du får indblik i årsager og sammenhængen i kroppen, og de skader der her kan forekomme. 

Idrætsskadeterapeut uddannelsen tager i alt 8 mdr. at gennemføre. For hverdagshold vil der være undervisning én gang i ugen, ad 7 timers varighed, og for weekendhold vil der være undervisning lørdag og søndag hver anden weekend. Til slut vil du få bevis for at have gennemført og bestået forløbet, med et eksamensbevis samt et diplom. Uddannelsen vil optimere dine nuværende evner, og sørger for at du har de bedste redskaber, til at hjælpe dine klienter. Derudover vil du med uddannelsen kvalitetssikre dit arbejde, så du skaber troværdighed hos både nuværende og fremtidige klienter. 

Uddannelsens indhold

På uddannelsen vil du lære: Skader, undersøgelser, og behandling af ryg, bækken, hofte, knæ, underben, ankel, fod, skulder, albue og hånd. Dertil vil du lære en masse omkring de nyeste metoder indenfor rehabilitering. Du vil lære alt om kinesiologitape og sportstape som du kan anlægge for forskellige tilstande. Desuden vil du lære manuelle teknikker som Myofascial release (MFR), Active Release (ART), Muskel Energi Teknik (MET), Traktion og specielle massageteknikker.

Vil vil også gennemgå forskelligt terapeutisk udstyr som laserterapi, chokbølge (både fokuseret og radierende) og magnolith behandling.

Journalføring, bevægeundersøgelser (ROM), og hvordan du undersøger en klient korrekt systematisk.

Du vil altså bl.a. lære at korrigere et hold i nakken, kunne opdage en diskusprolaps, rette et skævt bækken, undersøge om et korsbånd er løst eller en menisk er beskadiget samt mange andre tilstande. Vi gennemgår 85 af de vigtige bevægeapparatslidelser, således du kan tage imod alle typer af klienter i din klinik, og finde frem til hvem du kan behandle og hvem der skal sendes videre til lægen.

Uddannelsen henvender sig mest til massører som ønsker en grundig overbygning, men alle andre med en behandleruddannelse kan deltage. Uddannelsen er lægeeksamineret, dvs. at der er en læge med til at foretage eksamen.

Alle dine fagbøger vil du kunne hente online.

Idrætsskadeterapeut pris 

Prisen for at blive eksamineret idrætsskadeterapeut, kan betales på to måder. Der kan betales 24.700 kroner som et engangsbeløb ved tilmeldingen, eller du kan dele prisen op i rater. Ved at benytte dig af ratebetaling, betales der et tilmeldingsgebyr på 5.560 kroner. Herefter skal der, i 7 rater, betales 3.120 kroner. Dette beløb skal betales en gang i måneden i løbet af uddannelsen. Ved at benytte dig af ratebetaling, vil det samlede beløb for uddannelsen, ende med at koste 27.400 kroner. 

Alt undervisningsmateriale, skriveredskaber, bøger og lignende er inkluderet i prisen. Der vil derfor ikke forekomme uforudsete udgifter i løbet af uddannelsen, som skal tages højde for. 

TILMELD DIG I DAG