Columnaterapeut

BLIV COLUMNATERAPEUT

En videreuddannelse for behandlere

“Som Columnaterapeut (ryg behandler), kan du være med til at hjælpe de 35 pct. af danskerne der enten har en egentlig ryg-sygdom eller lider af rygsmerter.”

Columnaterapeut

Du kan kun læse til columnaterapeut (ryg behandler) ved Lasota Terapi Akademi. Men til gengæld har vi uddannelsessteder i både Fredericia, Hvidovre, og Hobro.

Hvad lærer man

En columnaterapeut er en videreuddannelse for behandlere, som ønsker at have et rigtig godt kendskab til ryggens anatomi, fysiologi og patologi. Samtidig at kunne bestride mange forskellige manuelle teknikker for de forskellige rygproblemer som man ser i klinikken. Columnaterapeut uddannelsen går meget detaljeret ned i den manuelle behandling, og den efterfølgende rehabiliteringsperiode. Derfor skal man på forhånd have et godt kendskab til kroppens anatomi og fysiologi, f.eks. som fysioterapeut, idrætsskadeterapeut eller måske, hvis man er veluddannet massør.

På columnaterapeut uddannelsen undervises der af læger, osteopater, fysioterapeuter, kiropraktorer eller  terapeuter, som er uddannet i amerikansk manuel medicin.

Du vil ikke bare lære at undersøge for stort set ethvert bevægeapparatsproblem i ryggen, men også lære teknikker som f.eks.: Muskel Energy Teknik (MET), Positionel Release Teknik (PRT), Artikulering, Mobilisering, Mobilisering med impuls, Isometrisk opretning, Dynamisk udspænding, Triggerpunkts-behandling samt rehabilitering i forbindelse med specifikke rygskader.

Du vil lære alt, hvad der er værd at vide om problemer i halshvirvelsøjlen, af thorax, ribben, lumbaldelen og bækkenproblematik.

Columnaterapeut uddannelsen lægger ikke blot stor vægt på, at opnå viden om de forskellige rygskader og hvordan de behandles optimalt, men også hvilke patienter man som terapeut skal sende videre til f.eks. kiropraktor eller læge.

Som uddannet columnaterapeut  kan du ansøge om deltagelse på osteopatstudiet ved European School of Osteopathy i London som tilbyder uddannelser i Danmark. Studieegnethed skal dog her vurderes. Stort set alle columnaterapeuter arbejder fuldtids med faget efter endt uddannelse.

En columna er din rygsøjle. Denne består af 24 dele, som alle danner led med hinanden. Imellem disse hvirvler finder man brusk, som fungerer som støddæmpere mellem de forskellige led. Det er mangel på samme, som for eksempel kan lede til diskusprolaps. De mindste knogler i din columna, finder du i nakken. De største sidder i din lænd. Alle knoglerne i columnaen hviler på korsbenet, som er den øverste del af bækkenringen. 

Efteruddannelsen, som du nu kan tage for at blive columnaterapeut varer et år. Undervisningsforløbet vil tage nogle bestemte timer hver eneste uge, men du vil til sidst stå med en god og grundig efteruddannelse, som gør dig i stand til at tage dig langt bedre af dine klienters problemer med rygsmerter. Vores uddannelse er delt op således: 86 timer anatomi/fysiologi, 153 timer praktik samt 17 timer patologi. I alt 256 til RAB. 

Det er i øjeblikket kun muligt at tage denne type af uddannelse som columnaterapeut hos Lasota Terapi Akademi. Dette betyder dog ikke, at du ikke kan nyde godt friheden ved selv at bestemme landsdelen, som du gerne vil studere i. Du har muligheden for at læse enten i Hvidovre, Hobro og Fredericia. Disse steder tilbyder en god efteruddannelse som columnaterapeut, som giver dig mere viden omkring ryggens anatomi.

Efter du har afsluttet din uddannelse som colmnaterapeut, har du mange forskellige muligheder. For det første kan du udvide din gruppe af klienter på dit almindelige arbejde. Dette vil gøre dig mere attraktiv som behandler på markedet, og du vil blive i stand til at kunne hjælpe med langt flere fysiske skader end før uddannelsen. For det andet har du muligheden for at ansøge om optagelse på osteopatstudiet ved European School of Osteopathy. Denne type af uddannelse ligger geografisk i London, men de tilbyder uddannelser i Danmark. Det er stort set alle columnaterapeuter, som arbejder med feltet efter endt uddannelse.  

Det er muligt at tage uddannelsen som columnaterapeut ved siden af dit normale arbejde. Uddannelsen består af forskellige lektioner gennem et forløb på et år, som finder sted gennem en dag på ugen mellem tidsrummet 9-14:40. Dette gør, at du vil være i stand til at kunne arbejde ved siden af din efteruddannelse ved hjælp af ganske små ændringer i dit normale arbejdsskema. 

Nyhedsbrev

I mere end 20 år har Lasota® Terapi Akademi  – tidligere “Skolerne for Idrætsmassage” – tilbudt professionelle og fremtidsorienterede uddannelser og kurser for eksisterende og nye terapeuter indenfor de fleste anerkendte behandlingsformer.  Hvis du er lige så interesseret som vi er, så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende e-mails med ny inspiration, nye behandlingsmetoder samt information om aktuelle kurser og uddannelser. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsservice.

Dato og tilmelding

Fredericia

10. januar 2022  –   30. januar 2023

Mandage  9.00-14.40

Hobro

Ny dato kommer

Tirsdage  9.00-14.40

Hvidovre

Ny dato kommer

Fredage  9.00-14.40

Når du tilmelder dig vores uddannelse, kan du vælge at betale på 2 måder; det fulde beløb eller med et tilmeldingsgebyr og betale resten i rater.

Når din betaling er registreret hos os, får du tilsendt en uddannelseskontrakt med en betalingsaftale eller en kvittering. Her ved er din plads på uddannelsen sikret.

Priser:

29.790 DKK

eller

Tilmeldingsgebyr: 4.500 DKK

Restbeløbet i 11 rater af 2.600 DKK

Samlet pris: 33.100 DKK

Columnaterapeut – et arbejde med rygskader

Mangler du en større viden om mennesket ryg anatomi, og vil du gerne udvide din klient base? Så er det dig, som skal søge efter optagelse på Lasota Terapi Akademi efter en columnaterapeut uddannelse. Med denne type af uddannelse har du nemlig muligheden for at lære menneskets ryg at kende, mens du bliver undervist i mange forskellige amerikanske medicinske teknikker, som kan udbedre forskellige typer af skader. Denne form for uddannelse er af typen, efteruddannelse. Du skal altså allerede have en vis form for erfaring inden for dit respektive behandlerfelt, inden du belsutter dig for at blive columnaterapeut. 

Når du vælger at tage uddannelsen som columnaterapeut, vil du blive uddannet af læger, terapeuter samt kiropraktorer og mange andre. Dette vil give dig forskellige færdigheder inden for dit fag, som gør, at du vil blive i stand til at enten at udbedre en rygskade, eller du vil kunne bedømme, om klienten skal sendes videre til læge eller til en kiropraktor. Du vil altså lære alt, hvad du har behov for at vide angående menneskets rygsystem, så du har muligheden for at genkende forskellige skader, som kan pådrages på halshvirvelsøjlen eller måske eventuelle problematikker i bækkenet. Der er mange forskellige problemstillinger ved rygskader, og denne uddannelse klæder dig godt på til at kunne klare dem. 

Arbejde som ryg behandler – en manuel terapeut uddannelse

Vælger du at benytte dig af muligheden for at blive columnaterapeut, så beslutter du dig for en uddannelse, hvor du kommer helt tæt på ryggens fysiologi, anatomi og patologi. Denne form for uddannelse er utrolig manuel, og det er altså derfor vigtigt, at du allerede har erfaringen indenfor manuel håndtering af klienter, da dette vil blive nødvendigt. Når du vælger denne uddannelse, vil du altså få en masse praktisk erfaring, som du ikke kan få nogen andre steder i Danmark omkring menneskekroppen, hvor rygskader er at finde i centrum.

Da denne uddannelse, som tidligere nævnt, er baseret på manuelt arbejde med menneskets anatomi, er det en god ide at have den rigtige baggrund med de kvalifikationer, som gør det nemmere at komme gennem forløbet. Det er derfor en god ide at have en uddannelse som idrætsskadeterapeut eller måske fysioterapeut. Disse vil give forskellige egenskaber og værktøjer, som er vigtige, når du har et ønske om at uddanne dig som columnaterapeut. En anden uddannelse, som også vil kunne være god er som massør, dette kræver dog en større erfaring end de andre uddannelser, som allerede er nævnt. 

Uddannelsens pris

Vil du gerne starte på uddannelsen som columnaterapeut hos Lasota Terapi Akademi, skal du betale et beløb på 29.760 kroner for et forløb. Du har også muligheden for at betale i flere rater, men dette vil koste 4.500 kroner i opstartsgebyr, samt vil det koste 2.600 kroner for et restbeløb gennem 11 individuelle rater. Alt i alt vil dette komme til at koste 33.100 kroner. Du har altså to forskellige måder at betale dit forløb på, og det er op til dig og din økonomi at finde den passende løsning. 

Når du har betalt for forløbet, vil du blive tilsendt en uddannelseskontrakt, hvori du kan finde en kvittering for dit køb eller en betalingsaftale. Dette betyder, at du er indregistreret som en del af forløbet på vej til at blive en columnaterapeut. Med i denne pris finder du mange forskellige nyttige ting, som du vil få brug for gennem dit uddannelsesforløb. Dette inkluderer et opgavehæfte, forskellige typer af bøger til faget, eventuelle materialer som du skal bruge, skriveredskaber og mapper, samt selve undervisningen. Med i prisen finder du også en betaling for en eksamen til slut i forløbet, et diplom med dine nye færdigheder og et eksamensbevis.