Beskrivelse
Utrolig mange mennesker kommer til klinikken med skuldersmerter. Diagnosen “frossen skulder” er nærmest blevet en folkesygdom eller nærmere en “skraldespandsdiagnose”, som mange behandlere ikke ved, hvad de skal gøre ved.
Ved den praktiserende læge bliver der brugt mange injektioner med kortikosteroider, ved fysioterapeuten forsøges træningsterapi for at forbedre skulderstabiliteten, og massøren prøver at øge mobiliteten. Men alle terapigrupper har en udfordring til fælles, at det tager urimelig lang tid inden behandlingen viser sig effektiv. Mange terapeuter stiller sig selv det spørgsmål, om det faktisk var tiden der gik, som helede skuldersmerten mere end den behandling klienten fik.
Virkeligheden er, at “frossen skulder”, eller periartrose glenohumeral, som det også hedder, er en sjælden diagnose i skulderen. Folk døjer med andre og langt hyppigere skulderproblemer. Kender behandleren ikke den korrekte arbejdsdiagnose, kan terapieffekten ofte også være minimal.
På kurset Skulderskader vil du lære om manuel terapi af skulderkomplekset og behandling af typiske skader i skulderen, som kapsel-adhærencer, impingementsyndromer (svømmerskulder) (muskulære og artikulære), thoracic inlet syndrom, thoracic outlet syndrom, AC (acromioclavicular)-subluxationer, bursitter osv.
Du vil lære at lave en grundig skulderundersøgelse, som kan give en idé om, hvilken arbejdsdiagnose du skal anvende, og du vil lære at behandle de forskellige skulderlidelser med manuel terapi – altså med dine hænder som eneste redskab.
Det er en god idé at have kigget lidt i en anatomibog omkring skulderen inden kursusstart, men ingen forudsætning.
Har du ofte klienter med skulderskader i din klinik, er dette kursus et “must have”.
Hvis du mangler anatomi/fysiologi i dine uddannelser/kurser kan du tage det online.
Alle behandlere kan deltage i kurset. Massører, idrætsskadeterapeuter mm.
Med i prisen:
- Kaffe / The / vand.
- Frugt formiddag
- Frokost (husk at give besked omkring evt. allergi, hvis du er vegetar mv).
- Sødt eftermiddag.
- Kursusmateriale.
- Skriveredskaber.
- Diplom efter endt kursus.
Underviser: Jan Lasota