Chinese Medical science

Akupunkturuddannelsens historie og udvikling

Akupunkturuddannelsens historie og udvikling kan spores tilbage til det gamle Kina for mere end 2500 år siden. Akupunktur er en del af den traditionelle kinesiske medicin som også kaldes for TCM. TCM som betyder Traditionel Kinesisk Medicin er en holistisk tilgang til sundhed og sygdom, og omfatter en række terapier og behandlinger, herunder akupunktur, urtemedicin, massage og kosttilskud.

 

I begyndelsen blev akupunktur udelukkede praktiseret af kinesiske læger, der brugte teknikken til at behandle forskellige sygdomme og lidelser. Akupunktur anses for at have udviklet sig over tid, da kinesiske læger observerede og registrerede de positive resultater af behandlingen.

 

Først i det 17. århundrede begyndte akupunktur at blive mere udbredt i Vesten, da handelsrejsende og missionærer bragte kendskabet til behandlingsformen til Europa. I begyndelsen var det dog kun få, der var interesseret i behandlingen, og det tog mange år, før akupunktur blev anerkendt som en legitim behandlingsform i Vesten.

 

I midten af det 20. århundrede blev akupunktur genopdaget i Vesten, da den franske læge og akupunktør, Dr. Paul Nogier, opdagede, at akupunkturpunkterne i øret kunne bruges til at behandle forskellige sygdomme og lidelser. Dette førte til udviklingen af øreakupunktur, også kaldet auriculo-terapi som en selvstændig behandlingsform.

 

Hvordan ser akupunkturuddannelse ud i dag?

I dag er akupunktur en udbredt behandlingsform i både Kina og Vesten, og der findes en række akupunkturuddannelser rundt omkring i verden, der tilbyder uddannelse i både TCM akupunktur og mere moderne akupunkturteknikker.

 

På Lasota Terapi Akademi underviser vi ud fra de klassiske TCM akupunkturmetoder. Vi mener det er den mest effektive metode, også i respekt for faget og den tilgang det kræves for at blive en rigtig akupunktør med viden omkring de klassiske akupunktur teorier. Book din plads på akupunkturuddannelsen her.

 

Selvom akupunktur kan meget, og det i dag er en alternativ behandlingsform i Danmark, implementere vi TCM akupunkturen således behandlingerne både er effektive og i overensstemmelse med den tilgang vi kræver og har til det danske sundhedssystem.

 

Det betyder, at du kan implementere det lærte det fra vores akupunktur uddannelse ind i din dagligdag, uanset om du er læge, kiropraktor, osteopat, fysioterapeut, jordemoder, sygeplejerske eller har en anden behandler uddannelse.