Hvad får man ud af akupunktur?

Selvom TCM akupunktur går mere end 2500 år tilbage, er der fortsat behov for akupunktører i dagens Danmark. Skønt akupunktur i Danmark stadig er en alternativ behandlingsform, søger mange mennesker alternativ behandling, og her er akupunktur et af de hyppigste valg. Årsagen til akupunktur er en af de mest patient-populære former for alternativ behandling, er nok at akupunktur kan bruges til at behandle en bred vifte af lidelser og sygdomme, og med ekstrem god effekt.

 

Akupunktur kan bl.a. hjælpe med at lindre smerter, reducere stress og angst, øge blodgennemstrømningen i vævet, forbedre søvnen og lindre symptomer på en lang række sygdomme, herunder migræne, muskelsmerter, fordøjelsesproblemer og infertillitet mv.

 

Derudover har akupunktur også vist sig at være effektiv til at hjælpe med at reducere bivirkninger ved de traditionelle medicinske behandlinger, såsom kemoterapi. Det er derfor ikke kun et alternativ til traditionel medicin, men også en integreret del af mange patienters behandlingsplaner.

 

En stigende interesse inden for akupunktur

Der er også en stigende interesse for akupunktur blandt sundhedspersonale, da mange ser det som en måde at tilbyde mere holistiske behandlingsmuligheder til patienterne. Uanset om man er uddannet sygeplejerske eller fysioterapeut har man da et ønske om at hjælpe sine patienter bedst muligt. Og her kan man ikke negligere den gode virkning akupunktur har på mange tilstande. Derfor ser man også rigtig mange sundhedsfaglige uddannede som vælger at tage en TCM akupunkturuddannelse.

 

Tilsyneladende søger mange patienter akupunktur fordi man tager udgangspunkt i det enkelte menneske, hvor man laver en individuel behandlingsplan.

 

Det er dog vigtigt at huske på, at akupunktur ikke er en mirakelkur, og nogen virker behandlingen mindre på end andre. Da akupunktur i reglen kan behandle alle typer af lidelser, er årsagen til hvorfor nogen reagere bedre end andre nok akupunktørens faglige kunnen og kvalifikationer. Det er derfor vigtigt som patient at man konsulterer en ordentlig uddannet TCM akupunktør, som også har en højere succes rate.