Zoneterapi for akupunktører

Zoneterapi til babyer og spædbørn

Zoneterapi til spædbørn er fantastisk. Der blev lavet et forskningsprojekt tilbage i 2001 ”Zoneterapiens Effekt på Skrigeture hos Spædbørn”, der viste at det var målbart bedre gå til zoneterapi med et ”skrigebarn” end trationel læge behandling. Alle børn var undersøgt af en børnelæge for at udlukke alvorlige årsager til skrigeturene.Ved at behandle nogle bestemte zoner på fødderne med zoneterapi fik de små babyer det bedre.

Der kan være flere årsager til nogle babyer har skrigeture. Det kan bl.a. være ubalancer i fordøjelsessystemet eller dysfunktioner i ryg/ nakke. Begge dele kan i de fleste tilfælde afhjælpes med zoneterapi.
Zoneterapeuter fra hele landet, der er medlemmer af brancheforeningen forenede Danske Zoneterapeuter (FDZ) er lige nu i gang med at lave vidensindsamling om spædbørn og zoneterapi. Sammen med de spædbørnsforældre, der vil være med i spørgeskemaundersøgelsen er zoneterapeuterne på den måde med til at synliggøre effekten af zoneterapi til spædbørn under tre måneder.

Det er spændende, hvad den nye undersøgelse viser. Jeg forventer et resultat der kan supplere det tidligere forskningsprojekt som jeg var projektleder på. Min erfaring fra klinikken, hvor det meste af min dag går med at behandle babyer og lidt større børn er, at der er en stor succes rate. De lidt større børn kommer ofte med svagt immunforsvar, øre problemer og fordøjelsesbevær.
Kunne du tænke dig lige som mig, at hjælpe de små babyer, der døjer med skrigeture, de større børn med forkølelser og de voksne, kan en zoneterapeut uddannelse måske være noget for dig.

Jeg er faglærer på zoneterapeut uddannelsen som kører ved Lasota Terapi Akademiet både i Fredericia og Nørresundby. Baby zoneterapi er en ekstra ting, som du får på uddannelsen ved at vælge Lasota Terapi Akademiet, udover alt det andet spændende uddannelsen indeholder.

Læs mere om uddannelsen her

Skrevet af Helle Roed ( zoneterapeut og underviser)